Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 2 bin 35 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 145 kamu görevlisi tutuklandı.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 63 farklı kurumda görevden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının 2 bin 35’e çıktığını açıkladı. Açığa alınan kamu personelinden 71’inin idari soruşturmasının sürdüğü, 89’unun da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.
Açığa alınan 23 kamu çalışanı görevine iade edilirken, 11 kamu personeli de memuriyetten ihraç edildi. 28 kamu personelinin ise sözleşmeleri feshedildi. 88 kamu görevlisinin gözaltında olduğu Manisa’da 145 kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Manisa’da 41’i emniyet, 25’si Celal Bayar Üniversitesi, 22’si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 12’si Manisa Adliyesi, 9’u Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 6’sı Salihli Adliyesi, 5’i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 3’ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 3’ü Manisa Valiliği, 3’ü Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 3’ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 2’si Alaşehir Adliyesi, 2’si İl Sağlık Müdürlüğü, 2’si Garnizon, 2’si Jandarma, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve PTT’den de birer kişi olmak üzere 145 kamu personeli tutuklandı.