Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen terör saldırısının ardından olay yerine giden CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Saldırının burada yapılması son derece manidar” dedi.
Kırkağaç-Soma karayolunda yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatılmış, 1 asker hafif yaralanmıştı. Meydana gelen terör saldırısının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ve güvenlik güçlerinden bilgi alan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Haberi ilk duyduğumuzda hem çok korktuk hem de bir askerimizin yaralandığını duyunca çok sevindik. Kırkağaç’ın yüzyıllardır yaşanan Çam Mesiri vardı ve iptal edilmişti. Buraya da yaklaşık 400 metre mesafede ileride 10 binlerce kişinin gelip çadır kurduğu ve son gün rakamın yüz bin kişiye ulaştığı bir etkinlik oluyor. Bizde orada oluyoruz hep beraber tüm siyasetçiler ve yolu bir gün Kırkağaç’tan geçen herkes orada buluşuyor. İstihbaratlar vardı, festivalde patlama olabilir diye. Kırkağaçlılar, Çam Festivali iptal oldu diye önce üzülmüşlerdi ama bunun makul bir görüş olduğu konusunda birleştik. Bugün olay yerinde uzaktan kumandalı radyo frekanslı patlayıcı düzenekleri tespit edilmiş. Dağlık bölgeye kaçtıkları söyleniyor. Eğer bu saldırı Çam Festivali’nde düzenlenmiş olsaydı son zamanların en büyük kayıpları yaşanabilirdi” dedi.
Kırkağaç’ın Manisa’nın en önemli ve en seçkin askeri birliğinin bulunduğu bir bölge olduğunu belirten Özel, “Buranın hedef alınması bu nedenle son derece manidar. Bundan sonra da hem güvenlik güçlerimize dikkat, hem de kuvvet ve başarılar diliyoruz. Bu tip saldırıların bir daha gerçekleşmemesi son derece önemli. 10 kilometre ötemiz dünyanın en büyük maden facialarının yaşandığı Soma. Burası son dönemlerde hep büyük acılarla anılır oldu. Büyük acıların yaşandığı bir coğrafyadayız. Tekrarının yaşanmamasını diliyoruz. Bir yaralıyla kurtarılmasından son derece memnunuz. Bundan sonrada güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Tüm annelerin çocuklarını Allah’ın annelerine bağışlamasını, anaların gözyaşının dinmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.