-Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara "Alo 140 Terör İhbar Hattı’yla teröre hep birlikte dur diyelim" çağrısında bulundu.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; terör olaylarının önlenmesi, meydana gelen olayların aydınlatılması ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik vatandaşlardan alınan ihbarların terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara büyük katkı sağladığı vurgulandı.

Vatandaşların terörle mücadelede verdikleri desteği arttırmanın önemine işaret edilirken, yapılan açıklamada, "İhbarlar bizzat, yazılı, sözlü ve elektronik ortamda, Emniyet/Jandarma birimlerine, yurtdışında elçilik ve konsolosluklara ve tüm yurtta 155, 156 ihbar hatlarına da yapılabilmektedir. Ancak, terör örgütlerinin üst düzey yöneticileri ve mensuplarının yakalanarak etkisiz hale getirilmesi, terör eylemlerinin faillerinin ve iştirakçilerinin yakalanması, muhtemel eylemlerin önlenebilmesi ve terör soruşturmalarının aydınlatılması konusunda alınacak ihbarlara ilişkin iş ve işlemlerin gizlilik kuralları içerisinde daha etkin ve hızlı yürütebilmesi amacıyla mevcut ihbar yollarına ilave olarak özel bir ihbar hattına daha ihtiyaç duyulmuş, bu nedenle Alo 140 terör ihbar hattı kurulmuştur. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak. İhbar eden vatandaşlarımız ödüllendirilecektir. Teröristlere ait bilgiler ise www.terorarananlar.pol.tr adresinde yer almaktadır. Ödüllendirme şekli teröristin risk grubuna göre değişmektedir; Kırmızı Listede yer alan teröristi ihbar edildiğinde 4 milyon TL’ye, Mavi Listede yer alan terörist ihbar edildiğinde 1.5 milyon TL’ye, Yeşil Listede yer alan terörist ihbar edildiğinde 1 Milyon TL’ye, Turuncu Listede yer alan terörist ihbar edildiğinde 600 bin TL’ye, Gri Listede yer alan terörist ihbar edildiğinde 300 bin TL’ye kadar ödüllendirme yapılmaktadır" denildi.