MARDİN (İHA) – Mardin Valiliği, güvenlik güçleri tarafından Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda 4 terör örgütü mensubunun ölü, 2 terör örgüt mensubunun sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.
Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerimizin yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda 10 Temmuz 2016 pazar günü bölücü terör mensuplarının yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 4 terör örgütü mensubu ölü, 2 terör örgüt mensubu ise sağ olarak ele geçirilmiştir.
Operasyonda 3 tanesi patlamış olmak üzere 4 adet el bombası, 1 adet tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet şarjör, 1 adet hücum yeleği, çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Operasyonda 6 polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılarımız kaldırıldıkları Kızıltepe Devlet ve Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.
Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.