Mardin Valiliği, Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araçla yapılan saldırıda 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 5 vatandaş ve 11 askeri personel ve ailesinin yaralandığını açıkladı.
Mardin Valiliğinden bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, “23 Haziran 2016 günü saat 20.25 sıralarında Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası Nizamiye’sine bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere beş vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Saldırıda yoldan geçmekte olan Şanlıurfa doğumlu 39 yaşındaki TIR şoförü H.İ.S. isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Patlamada karakol bitişiğindeki lojmanda oturan 11 askeri personel ve aileleri cam kırıklarından dolayı hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız Mardin ve Ömerli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Olay sonrasında güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren fail veya failleri yakalamak için operasyon başlatmıştır.
Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.