Mardin Valiliği, Nusaybin’de devam eden operasyonlar ve bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Mardin Valiliği, Nusaybin’de devam eden operasyonlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kamu düzenini tehdit ederek halkın mal ve can güvenliği ile temel hak ve hürriyetlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonların demokratik hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla devam ettiğine işaret edildi. Nusaybin’de 14 Mart 2016 tarihinde başlatılan ‘Müşterek Atmaca-7 Operasyonu’nun başarıyla sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Operasyonun başladığı günden bu yana üçü sağ olmak üzere toplam 175 terörist etkisiz hale getirilmiş, 129 barikat kaldırılmış ve 391 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir” denildi.
Açıklamanın devamında, “Bunun yanı sıra gerek sosyal medya gerek yazılı basın üzerinden bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır. Valilik makamınca kolluk güçleri ve askeri birlikler tarafından sunulan operasyon taleplerinin tamamı onaylanmış bununla beraber yeni operasyonların talimatları da bizzat valilikçe verilmiştir. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birimlerince 17i, İl Jandarma Komutanlığınca 46, İl Emniyet Müdürlüğünce 8 adet olmak üzere toplam 71 operasyonun gerçekleştirilmesi için izin ve talimat verilmiştir.) Bölücü terör örgütüne karşı son bir yıl içinde Mazıdağı, Dargeçit, Derik, Nusaybin, Kızıltepe ve diğer ilçe merkezlerinde ve kırsallarında kahraman polisimiz, askerimiz ve korucularımız ile tam bir uyum ve hukuk içinde başarılı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Nusaybin’de yürütülen müşterek operasyon da başarıyla sonuçlandırılıp vatandaşlarımız terör tasallutundan kurtarılacaktır” denildi.