Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ’ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda, aralarında FETÖ tutuklusu 3 kişinin de bulunduğu 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 27 Eylül 2016 tarihli Sayıştay kararı gereğince Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı hesaplarının incelenmesi sırasında, ’Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı birimlerde idari mali sürdürülebilirlik kapsamında mali hizmetler biriminin tüm fonksiyonları için danışmanlık hizmet alımı’ ihalesinde usulsüzlükler tespit edildiği, bu nedenle aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı personelleri ve yüklenici firma yetkililerinin bulunduğu şüpheliler hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, ’ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak’ suçlarından dolayı adli soruşturma yapılmasına karar verildiği belirtildi.
Karar doğrultusunda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Mersin merkezli olarak İstanbul ve Ankara illerini de kapsayan eş zamanlı operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında halihazırda tutuklu bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk T., Danışman Erkan K. ve Mali İşler Daire Başkanı Tevfik D.’nin de bulunduğu H.C.T., C.G., F.M., M.T., H.G., R.C., G.D, A.D, A.B., R.Ö., O.Ç., Ü.E., S.E., İ.A., M.K., M.C.S., T.A., F.B. ve F.Y.’nin gözaltına alındığı ifade edildi.