Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Mersin’de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan ve aralarında Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile üst düzey askeri ve emniyet mensubunun bulunduğu 22 zanlı, savcılık ifadelerinin ardından ’tutuklanmaları’ talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimine destek verdikleri belirlenen kişilere yönelik yürütülen operasyonlarda, Mersin’de kendisini sözde ’sıkı yönetim bölge komutanı’ ilan eden Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile birlikte 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 astsubay başçavuş, 1 astsubay üstçavuş, 2 uzman çavuş ve 1 sivil memur olmak üzere 8 askeri personel gözaltına alındı.
Emniyet kanadına yönelik sürdürülen operasyonlarda ise darbe girişimi gecesi Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ın yanına giderek bağlılığını bildiren ve kendisini sözde ’sıkı yönetim bölge komutan yardımcısı’ ilan eden 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen ile birlikte aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14 emniyet mensubu gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün süreyle sorgulanan darbe zanlıları, bu sabah sıkı güvenlik önlemleri altında devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mersin Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye çıkarılan zanlıların savcılıktaki ifadeleri akşam saatlerinde tamamlandı. Zanlıların tamamı ’tutuklanmaları’ talebiyle mahkemeye sevk edildi.