Mersin merkezli 19 ilde yürütülen ’Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 şüphelinin yargılanmasına devam edildi.
Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka bir davadan tutuklu yargılanan gazeteci Mehmet Baransu ve eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile tutuksuz yargılanan sanıklar, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
Sadece 1 şüphelinin ifade verdiği duruşmanın ilk gününde eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün ile gazeteci Mehmet Baransu ve bazı sanıklar, savunma yapmak için mahkemeden ek süre istedi. Bu arada Baransu’nun konuşması sırasında bazı müştekiler ile sanıklar arasında tartışma çıktı. Mahkeme heyetinin duruşmaya yarım saatlik ara vermesinin ardından adliye koridoruna taşan tartışma kavgaya dönüşünce, polis müdahale ederek tarafları ayırdı.
Devam eden duruşmada mahkeme heyeti, savunma için ek süre isteyen sanıkların taleplerini kabul etti. Sanık avukatlarının, duruşma güvenliğini polis yerine jandarmanın sağlamasına yönelik talebini ise reddetti. Duruşmanın 18 Mayıs’ta devam etmesine karar verildi.
Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Eylül’de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasında, başka bir dosyanın da dahil edilmesiyle sanık sayısı 66’dan 70’e yükselmişti. Mahkeme heyeti, 13 Ekim 2015’te görülen duruşmada yayın yasağı kararı alırken, davaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da avukatları aracılığıyla müdahil olmuştu.