Denizli’nin Pamukkale ilçesi Dokuzkavaklar Mahallesinde verilen mevlit yemeğinde 45 kişi zehirlendi. Aralarında 10 çocuk ve 20 kadının olduğu 45 kişi hastanede tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Pamukkale ilçesi Dokuzkavaklar Mahallesinde bir aile, okuttuğu mevlidin ardından yemek verdi. Pazartesi günü öğle saatlerinde verilen yemeğin ardından, gece saat 11.30 sularında mahalleden birkaç kişi karın ağrısı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde karın ve baş ağrısı şikayeti ile Servergazi Devlet Hastanesi acil servisine 10’u çocuk, 20’si kadın toplam 45 kişi gitti. Yapılan kontrollerin ardından şahısların, yedikleri tavuk ve pilavdan zehirlendikleri belirlendi. Tedavi altına alınan 45 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, 2 gündür hastanelerde tedbir amacıyla bekletildiği öğrenildi.
Yemekten zehirlenen mahalle sakinlerinden 35 yaşındaki Mustafa Özçelik, "Pazartesi pilav üstü tavuk et yemek getirdiler, yedik, zehirlendik. Pazartesi gününden beri hastanedeyiz. Yemeği yiyen 45 kişi falan vardı. Doktorlar zehirlenme dedi. Doktorlar şuanda pek bir tehlike yok deseler de, mide bulantısı, ishal ve baş ağrısı var. 3 gündür boşuna yatıyoruz" dedi.
Mevlidi verenin dayısının oğlu olduğunu belirten 47 yaşındaki Nazife Zengin, "Pazartesi günü mevlit ve Yasin var diye gitmiştik. Orada yedik, içtik hiçbir şey yoktu, gece ikiden sonra mide bulantısı ve ishal vardı. Ondan sonra devlet hastanesine geldim. Bana dediler ’zehirlenme var.’ Ben muayene bir girdim, mevlitte bulunan insanlardan 18 kişi oradaymış. Tavukları alan kişi benim dayımın oğlu, ama kimden aldı bilmiyorum. Zaten oradaki yemekten kız öğrenci yurduna vermişler, oradakiler de zehirlenmişler" diye konuştu.
64 yaşındaki Arzu Altunkaya, "Pazartesi mevlit verilen yerdeydik, tavuklu pilav yedik, ayran içtik yanında. Başka bir şey yemedik. Yani o an orada bulunanlar hepsi hısım akrabaydı. 3 gündür buradayız" ifadelerini kullandı.
Zehirlenmenin sebebinin pazardan alınan tavuk olduğunu belirten 68 yaşındaki Rukiye Aslan, "Kardeşimin oğlu, tavuklu, pilavlı mevlit verdi. Biz de Yasin okuduk, yemeği yedik, eve gittikten sonra o akşam hepimiz hastalandık. Aşağı yukarı 40-45 kişi vardı" şeklinde konuştu.
"Pilavı yiyenlerin hepsi hastanelik olmuş"
Yemeği yiyenlerin hepsinin hastanede yattıklarını belirten 67 yaşındaki Recep Altunkaya, "Yemeği dağıttıkları insanlar hepsi hastanelerde yatıyor şu an. Herkes zehirlenmiş. Burada yatıyoruz. Pilavı yiyenler hepsi hastanelik olmuş. İçerisinde çocuk, kadın ve erkeklerde var. Benim durumum normale dönüyor. Bazen karın ağrısı ve ishal yapıyor" dedi.
Zehirlenme dolayısıyla böbreklerinde sıkıntı olduğunu belirten 12 yaşındaki Arzu Altunkaya, "Pazartesi mevlitte pilav ve tavuk vardı. Yemeği yedik, o yüzden zehirlendik. Acilden buraya geldik. Pazartesi gününden beri buradayız. Doktor iyi gidiyor diyor ama zehirlenme nedeniyle böbreklerde biraz sıkıntı var. Çocuklardan baya kişi de var. Kuzenlerim var, annem var, dedem ve ninem de var" diye konuştu.
Zehirlenenlerin çoğunun kendi akrabaları olduğunu kaydeden 38 yaşındaki Ahmet Altunkaya da, "Normalde 40-45 kişilik bir aile ve mahalleye dağıtıyorlar. Tavukları yedikten sonra ikindi ve akşam saatlerine kadar bir şeyleri yok. Ama gece saat 11.30’dan sonra benim hanımda aşırı titreme oldu. Battaniye ile devlet hastanesine götürdüm. Orada sıra olduğu için, Servergazi Devlet Hastanesine getirdim. Doktorlar tavuktan dolayı zehirlenme teşhisi koydular. Şu an 7-8 kişi benim ailemden var. Babam, annem, eşim, kızım, yeğenim, ablam şu anda hastanede yatıyor. Mahalleden şu an 30-35 kişi hastanelerde yatıyor. Sonrasında gelenler oldu, şu anda bütün hastaneler dolu gözüküyor. Toplamda 40-45 kişi zehirlenmiş. Şu anda yarısı hala yatıyor. Pazartesi gününden beri yatıyorlar. Böbreklerinde sıkıntı olduğu için kusma, halsizlik bulunuyor" dedi.