Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik düzenlenen operasyonda aralarında MHP eski Manisa Milletvekili ve eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 11 avukat gözaltına alındı.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’ye operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince aralarında MHP 25. dönem Manisa Milletvekili ve eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 11 avukat gözaltına alındı. Manisa Barosu’na kayıtlı avukatlar Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Mehmet Güler, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Berker Mutaf, Süleyman Esin, Haluk Bedel, Ertan Ergün ve Sadettin Yılmaz’ın gözaltına alındığı, adresinde bulunamayan Ali Bilgiç’i bulma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
7 Haziran seçimlerinde MHP’den Manisa milletvekili seçilen Zeynel Balkız, 1 Kasım’daki seçimlerde ise listeye girememişti. Öte yandan Balkız, Hırçıner ve Onat’ın mal varlıklarına daha önce tedbir konulmuştu.