Çağlayancerit ilçesinden seçim çalışması esnasında kiraladığı helikopter ile kente döndüğü esnada KEŞ dağında helikopteri düşen Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşı şehit olmuştu. Aradan geçen zamanda suikast mı? Kaza mı? Soruları hala netlik kazanmazken, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen’in davasının Kahramanmaraş’ta görüleceği öğrenildi.
BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Dava Arkadaşlarımızın Anadolu’nun ücra köşelerinde çocuklarının süt parasından eksik ederek Katılacağı bu Mahkeme Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ana mahkemesi değildir. Bu mahkeme donemin istihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen’in arama kurtarma çalışmaları akamete uğratan bilgi notu ile ilgili bir mahkemedir. Bununda Suç Karşılığı asla ve asla görevi kötüye kullanma değildir.
Bu mahkeme Özel yetkili mahkemenin kapatılmadan önce tutukladığı 9 kişinin mahkemesi değildir. Bu mahkeme 3.5 dakikalık radar kayıtlarını karartanların yargılandığı bir mahkeme değildir.  Bu mahkeme olay yeri için burası çığ bölgesi ben askerimi buraya sokamam deyip kilometrelerce uzaklıkta daha tehlikeli çığ bölgelerini arattıranların yargılandığı bir mahkeme değildir. Bu mahkeme, mahkemeyi kapatma yönünde karar verenleri bir üst makamlara atayanların veyahut atananların sorgulandığı bir mahkeme değildir 
Bu mahkeme helikopterden parçacıları çalanların yargılandığı bir mahkeme değildir. Bu mahkeme olay günü helikopterin üzerinde kol uçuşu yaparak ses hızını aşıp Türbülans Oluşturarak kırıma uğratan pilotların sorgulandığı bir mahkeme değildir. Bu mahkeme dava avukatlar inin 132 kişi ve yüzlerce klasörden oluşan şikâyetlerinin görüşüldüğü bir mahkeme değildir. Bu mahkeme meydanlarda kardeşim Muhsin diye başlayan hamasi nutukların vücut bulduğu bir mahkeme değildir. 
Bu mahkeme DDK’nın ve TBMM Çalışma Komisyonunun raporlarında bile suikast izleri var demesine rağmen o ciddiyette görülen bir mahkeme değildir. Velhasıl bu  mahkeme bu menfur suikast karşısında kılını kıpırdatmayan Başbakanlık Teftiş Kurulu gibi, bir aya kadar bu isin suikast olduğunu açıklar ve dahillerini kanun önüne çıkarırız diyen özel yetkili mahkemeleri kapatıp bu dosyadan tutuklu 9 kişiyi özgürlük hakimlerince salıveren zihniyet gibi top çevirmece topu taca atma mahkemesidir. 
Bu mahkeme yediden yetmiş yediye milletin vicdanındaki Muhsin Yazıcıoğlu Öldürüldü muhakemesinin karşılığı değildir.
Bu Mahkeme Karanlık mahfillerce düzenlenen 15 Temmuz Darbe girişiminin arkasını aralamama, ülkemizdeki işbirlikçilere ulaşılmama noktasında bir gaz alma ve manipülasyon mahkemesidir. Asıl olan ana davanın bir an önce açılmasıdır” 
Haber: Mustafa Kılınç