Bursa’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün kamu görevlilerinin atanmasından sorumlu imamı olan ve Yunanistan’a kaçmak isterken bottan düşünce yakalanan İdris Ç.’nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ PDY soruşturması kapsamında 3 ayrı dosya ile ilgili 12 kişiyi gözaltına aldı.
FETÖ’nün Bursa imamı olan İdris Ç. Aydın’ın Didim ilçesinde Suriyeli mültecilerle birlikte Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçmak isterken yakalandı. Bottan düşen ve yüzerek kıyıya giden İdris Ç. durumundan şüphelenen polislerce yakalandı. Arandığı için Bursa’ya gönderildi.
Sorgusu tamamlanan İdris Ç. ile birlikte, bir Bylock kullanıcısı, 10’u da Bursa Özel Yurtlar Derneği (BÖYDER) yöneticisi 12 kişi sabah saatlerinde Terörle Mücadele ekiplerince adliyeye sevk edildi.
FETÖ/PDY’nin Bursa’daki kamu görevlilerinin atanmasından sorumlu imamı olduğu belirtilen İdris Ç, geçen yıl Şubat ayında örgüt imamlarına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından İdris Ç. hakkında yeniden yakalama kararı çıkartmıştı