Antalya’da geçtiğimiz Kasım ayında kaybolduktan sonra ocak ayında cesedi bulunan 34 yaşındaki Murat Ünal’ın ölümüyle ilgili aralarında 1 kadın avukatın da bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Manavgat’ta 28 Kasım akşamı Harun V. adlı arkadaşıyla evden çıkan 34 yaşındaki Murat Ünal’dan haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusunun ardından polisin başlattığı arama çalışmasından sonuç elde edilemezken, 14 Ocak’ta Oymapınar Baraj Gölü Değirmenli Mahallesi yakınlarındaki İshak Seydi Tepesi mevkiinde Ünal’ın cesedi bulundu.

Ailenin, Murat Ünal’ın arkadaşı Harun V. ile birlikte 1400 yıllık bir Tevratı satmaya çalıştığını ve bu nedenle cinayete kurban gitmiş olabileceğini söylemesi üzerine polis soruşturmayı bu yönde sürdürdü. Murat Ünal cinayetini aydınlatmak için özel bir ekip kuran Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta perşembe günü çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda, aralarında Antalya Barosuna kayıtlı kadın avukat H.C., Murat Ünal’ın arkadaşı Harun V.’nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yeni bir operasyon daha düzenleyen polis, Manavgat’ta 3 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 12 şüpheliden 3’ünün polis merkezindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Yaklaşık 1 haftadır gözaltında bulundurulan zanlılardan kadın avukat H.C. ile Ünal’ın arkadaşı Harun V. ile ablası D.V.’nin de bulunduğu 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki diğer zanlıların da adliyeye getirilerek savcı karşısına çıkarılması bekleniyor.