Muş Valiliği, devriye görevi yapan polis ekibine yaptığı saldırıda meydana gelen çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinden çıkan mühimmatları açıkladı.
Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada: “01/08/2016 günü saat:22:00 sıralarında Bingöl ilinden İlimiz merkezine geçiş yapacağı bilgisi alınan PKK/KCK terör örgütüne yardımda bulunan, örgütün keşif istihbarat faaliyetleri içerisinde yer alan ve örgüt mensuplarına malzeme temin ettiği tespit edilen şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;
01.08.2016 tarihinde İlimiz Merkez Kıyık Köyü Mevkiinde durdurulmak istenen ancak durmayarak Emniyet güçlerine ateş açarak kaçan 72 AB 212 plakalı araç içerisinde ekiplerin anında karşılık vermesi ve yapılan takip sonucunda 2 (iki) PKK/KCK terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.
Saldırı sonrasında ilimizde yapılan operasyonlarda; PKK/KCK terör örgütüne yardımda bulunan, örgütün keşif istihbarat faaliyetleri içerisinde yer alan, örgüt mensuplarına silah ve mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan gübre/pil/kablo temin eden toplam 17 (on yedi) şüpheli 02.08.2016 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
“Vali Yavuz’a yönelik bombalı eylemi hazırlığı’
PKK terör örgütünün Muş Valisi Seddar Yavuz’a yönelik bombalı saldırı keşfi ile ilgili yapılan operasyonla ilgili açıklamanın devamında ise şöyle denildi: “Yürütülen tahkikat sonrasında adli mercilere sevk edilen şüphelilerden aralarında Sayın Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a yönelik bomba düzenekli saldırı eyleminin keşfi ve istihbaratı içerisinde yer alan, hazırlanan bomba düzeneğinde kullanılan 1 Ton patlayıcıyı, örgüt mensuplarına teslim eden şüphelilerin de bulunduğu toplam 12 (on iki) şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 (dört) şüpheli denetimli serbestlik kaydıyla, yaşı küçük bir şüpheli ise adli mercilerce serbest bırakılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”