Muş Valiliği, gözaltına alınan 49. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay İsmail Işık’ın tutuklandığını açıkladı.
Terör Örgütü’nün (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Muş 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık, tutuklandı.
Muş Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs eden TSK içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca kalkışmaya teşebbüs edilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen engellemeye yönelik bu girişime iştirak ettiği değerlendirilen; ele geçirilen belgelerde Muş İli Sıkıyönetim Garnizon Komutanı olarak adı geçen İlimiz 49. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığında görevli Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, 16/07/2016 günü gözaltına alınmış ve 17/07/2016 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.
Hakim ve polislerden gözaltılar
“Anayasayı İhlal ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçları kapsamında yasadışı faaliyetlerde bulundukları yönünde kuvvetli şüphenin varlığı nedeniyle,
Muş Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan; Hâkim Halime Kotiloğlu ve Hâkim Hüsamettin Uyan gözaltına alınarak Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında işlem başlatılmıştır.
Varto Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan; Varto Hâkimi Nuri Adikti gözaltına alınarak hakkında Varto Cumhuriyet Başsavcılığı’nca işlem başlatılmıştır.
Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan; Bulanık Hâkimi Fatih Özkan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.
Ayrıca, Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli; Emniyet Amiri Beyhan Ceylan ile Başkomiser Mehmet Türker Tuncer Malazgirt Emniyet Müdürlüğünde görevli personele kanunsuz olarak emir verdikleri tespit edildiğinden Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmişlerdir” denildi.