Muş’un Hasköy ilçesinden çalınarak araçla Van’a götürülmek istenen inekler, Bitlis’in Tatvan ilçesinde ele geçirildi.
Alınan bilgilere göre, Muş’un Hasköy ilçesinde iki aileye ait 10 inek, dün gece ahırdan çalındı. Sabah olayı fark eden aileler, ilçe emniyet müdürlüğüne başvurdu. Başvuru üzerine başlatılan soruşturma devam ederken, Bitlis’in Tatvan ilçesinde gece saat 02.00 sıralarında devriye gezen ekipler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Van istikametine seyir halinde olan, tek farı yanmayan, kasası brandalı bir kamyonun aşırı hız yaparak tehlikeli şekilde ilerlediğini gördü. Bunun üzerine siren ve megafon kullanılarak durması için defalarca uyarılan araç, yaşanan kovalamaca neticesinde durduruldu. N.K. yönetimindeki 65 ER 675 plakalı araçta bulunan 10 ineğin, Muş’un Hasköy ilçesinden çalınan inekler olduğu tespit edildi. Bunun üzerine araç sürücüsü gözaltına alınırken, hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 3 kişinin de yakalanması için soruşturma başlatıldı.
İnekler Muş’a gönderildi
Hırsızın gözaltına alınmasının ardından ineklerin içerisinde bulunduğu araç, Tatvan Şehit Mehmet Işık Polis Merkezi Amirliği bahçesine çekilerek hayvan sahiplerine haber verildi. Hasköy’den Tatvan’a gelen aileler, çalınan büyükbaş hayvanlarının bu kadar kısa sürede bulunması nedeniyle emniyet personeline teşekkürlerini iletti.
Hırsızlık olayını sabah uyandıklarında fark ettiklerini belirten Şemsettin Karşenay, hemen polise başvurduklarını söyledi. Bu kadar kısa sürede ineklerin bulunabileceğini düşünmediklerini ifade eden Karşenay, emeklerinden ötürü polislere teşekkürlerini ileterek, “Olayı bugün sabah saatlerinde fark ettik. Yaptığımız araştırmada komşumuzun da ineklerinin çalındığını anladık. Bunun üzerine hemen polise başvurduk. Sağ olsunlar olayın üzerinden daha birkaç saat geçmişken ineklerimizin Tatvan’da bulunduğu haberini aldık. Bu haber üzerine çok sevindik. Bu yüzden ineklerimizin bulunmasında emeği geçen tüm emniyet personeline canı gönülden teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.
Hayvan sahiplerinden Abdurrahman Kaya ise özelikle Tatvan ve Hasköy emniyetine teşekkürlerini ileterek, “İnekler Tatvan’da yakalanmasa bir daha bulmamız sanırım mümkün olmayacaktı. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.