Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sıcak çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristler tarafından şehit edilen 3 asker için Selen Kışlası’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.
Nusaybin ilçesinde, terör örgütü mensuplarının roketli saldırısı sonucu şehit düşen jandarma uzman çavuşlar Bartın nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Sinan Oruç, Adana nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Serdar Yıldırım ve Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Hakan Duyğal için Mardin’de tören düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinli vatandaşlar katıldı.
Mardin 70. Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen tören cenazelerin getirilmesi ile başladı, saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Ardından silah arkadaşları adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan ’bayrak’, ’vatan’ için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız. Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir" dedi.
Bölücü terör örgütünün kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirten Karadeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."
Tören sonunda Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehitler için dua okudu. Duanın ardından şehitler uğurlandı. Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç’un cenazesi Bartın’ın Ulus ilçesine, evli olan Serdar Yıldırım’ın cenazesi Adana’nın Aladağ ilçesine, evli ve üç çocuk babası olan Hakan Duyğal’ın cenazesi ise Kahramanmaraş’a uğurlandı.