Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Nusaybin’de terör operasyonları kapsamında 71 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Nusaybin’de 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve devam eden operasyonlarda 71 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bu çerçevede 19 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktaran Özel, toplam 3 şüphelinin ise dosyadaki delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığını ifade etti. Özel, “Haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden 7’si kendiliğinden teslim olarak devletimizin adaletine sığınmış, bu kişilerden 3’ü delil durumuna göre ‘devletin birliği ve bütünlüğünü bozma ve silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklanmıştır. Teslim olan 4 şüpheli ise hukuki durumlarına uygun olarak adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır” dedi.
Nusaybin’de güvenlik güçlerine teslim olan 25 teröristle ilgili bilgi veren Özel, teslim olan şüpheliler hakkında delil durumuna göre hukuki sürecin işletileceğini söyledi.