Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik İzmir Ödemiş merkezli Balıkesir, Bursa ve Denizli illerinde yapılan operasyonlarda toplamda 30 kişi gözaltına alınırken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda tabanca, çeşitli haplar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik başlatılan operasyonlar İzmir’in Ödemiş ilçesinde de devam ediyor. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede eş zamanlı operasyonlar yaptı. Emniyet ekipleri Ödemiş’te 5 adliye personelini gözaltına aldı. Gözaltına alınan katipler S.S., H.S., H.G. ile İnfaz Koruma Memuru E.Ç., Psikolog H.Ç.’nin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet (ruhsatlı) tabanca ve bu tabancaya ait 40 adet fişek ile dijital materyal ve dokümanlar ele geçirildi.
Operasyonlar 3 ili kapsayacak şekilde genişletildi
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ödemiş yapılanması içerisinde himmet toplamak suretiyle maddi destek ve finansman sağlamak, silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak örgüte eleman temin suçlarından tespit edilen 46 şahısın yakalanabilmesi için 56 adrese yönelik dün saat 05.30 sıralarında eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Balıkesir, Bursa ve Denizli illerini de kapsayacak şekilde gerçekleştiren operasyona 25 şahıs yakalandı.
Düzenlenen operasyonda S.K. A.U., M.Z., O.K., M.Ö., S.Ç., S.E., H.K., H.Ç., Ü.A., M.Ç., O.Ç., Ö.Ç., İ.U., Ç.S., U.H., B.Y., M.Y., K.Ç., M.Ö., K.S., Ü.Ç., G.D., A.Ç., B.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların ev, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, 5 pompalı tüfek ve bunlara ait 400 adet çeşitli çap ve miktarlarda fişek ve kartuşla beraber çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal elde edildi. Yakalanan şahıslarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Firarda olan şahısların yakalamasıyla ilgili olarak çalışma başlatıldığı öğrenildi.