Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde özel bir kolejde öğretmenler odasında çıkan yangın paniğe neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde yer alan Bahçeşehir Koleji’nde saat 17.30 sıralarında öğretmenler odasında su ısıtıcısı kablosunun kitapları tutuşturması sonrasında yangın çıktı. Yükselen dumanlardan yangının çıktığını gören öğretmenler, yangın tüplerinin alarak alevlere müdahale ederek durumu itfaiye ekiplerine haber verdiler. Kısa sürede olay yerine polis, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi. Olay gelen itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.
Yangının öğrenci çıkış saatinden sonra olması olası bir paniği önlerken okul bahçesinde servis bekleyen bazı öğrenciler ise olay yerine gelen velileri tarafından evlerine götürüldüler. Yangın hakkında bilgi veren Kocaeli Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mahmut Kalcı ise yangının küçük çapta olduğu ve kısa sürede kontrol altına alındığını dile getirdi.
İtfaiye ekipleri alevlerinin söndürülmesinin ardından okulda duman tahliyesi ve soğutma işlemleri yaparak olay yerinden ayrılırken yangın hakkında inceleme başlatıldı.