Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Yapılan açıklamada, ekiplerin bir haftada yaptığı çalışmalar neticesinde, ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak’ suçu şüphelisi 6 kişinin yakalandığı ve bu şahısların üzerinden 5 gram bonzai, 2 gram esrar ve 3 adet uyuşturucu hap ele geçirildiği belirtildi. Ekipler tarafından müdahale edilen olaylarda, 2 adet pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait 11 fişeki 1 adet bıçak, 1 adet çalıntı bisiklet ile 77 karton kaçak sigara ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı. Müdahale edilen olaylarda ayrıca, bıçakla yaralama şüphelisi 1 şahıs ve taciz olayına karışan 1 şahıs olmak üzere toplam çeşitli suçlardan 10 şahsa adli işlem yapıldı.
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde ayrıca, bakaya-yoklama kaçağı 4 kişi ve çeşitli suçlardan 6 aranan şahıs ve Kabahatler Kanunu’nun 35’inci maddesi kapsamında 1 kişiye 105 TL idari para cezası kesilirken, 5 adet hacizli-yakalamalı araca ve çeşitli suçlardan aranan toplam 4 araca ve toplam 20 şahsa adli ve idari işlem yapıldığı açıklandı.
Ekiplerin yapmış oldukları Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda da, son bir hafta içerisinde 2 bin 207 şahsın ve 484 aracın incelendiği, 36 kişi hakkında çeşitli suçlarda işlem başlatıldığı da ifade edildi.