Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen önleyici devriye hizmetleri, uygulama ve çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklamada, ekiplerin, “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçu şüphelisi 2 kişiyi yakaladığı şahsın üzerinden 2 gram bonzai ve 5 adet hap elde edildiği belirtilerek, "Ekiplerimizce müdahale edilen olaylarda; 1 adet ruhsatsız silah, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait 59 fişek, 2 adet bıçak, 1 adet çalıntı motor ele geçirilmiş, hırsızlık şüphelisi 1 şahıs olmak üzere toplam olarak çeşitli suçlardan 7 şahsa adli işlem yapılmıştır.Sürdürülen çalışmalarımızda; çeşitli suçlardan 10 aranan, 4 bakaya şahıs yakalanmış, 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. maddesi (emre aykırı davranış) kapsamında 1 şahsa 219 TL idari para cezası uygulanmış, 4 adet hacizli/yakalamalı araçla birlikte çeşitli suçlardan 5 araca da trafik işlemi yapılmış, toplam olarak 24 şahsa adli ve idari işlem yapılmıştır.
Son bir haftada bin 388 şahıs ve 469 araç hakkında GBT sorgusu yapılmış olup; toplam 36 kişi hakkında çeşitli suçlardan işlem yapılmıştır" denildi.