Ünlü kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu, Alaaddin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik hakkında, sevgilisini dövdüğü iddiasıyla açılan davada yakalama kararı çıkarıldı. Duruşmada ifade veren Özbizerdik’in sevgilisi, "Beni ayakkabı ökçesiyle dövdü, şikayetçi değilim" dedi.
Kız arkadaşı Melis Çakır’ı dövdüğü iddiasıyla Onur Özbizerdik ve olay sırasından yanında bulunan şoförü Adil Cesur’un yargılanmasına devam edildi. İstanbul 71’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Melis Çakır, annesi Zehra Oya Kokucu ile sanık Adil Cesur hazır bulundu. Tutuksuz sanık Onur Özbizerdik ise geçtiğimiz günlerde vefat eden Hasan Hacısüleymanoğlu’nun cenazesinde bulunması nedeniyle duruşmaya katılmadı. Özbizerdik’i avukatı temsil etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bir avukat da müdahil olarak duruşmaya katıldı.
"AYAKKABISININ ÖKÇESİYLE YÜZÜME VURDU"
Duruşmanın başlamasının ardından, Onur Özbizerdik’in kendisini darp ettiğini öne süren Melis Çakır ifade verdi. Çakır ifadesinde, şikayetçi olmadığını belirterek, "26 Haziran 2015 tarihinde Onur’un bir olaydan dolayı adliyede olduğunu duydum. Çağlayan Adliyesi’ne geldim. Onur ile burada karşılaştım. Daha sonra beraber adliyeden çıkarak, Adil Cesur’un sürdüğü araca bindik. Sarıyer’e doğru gidiyorduk. Yolda bana vurmaya başladı. ’Benim yanımdan neden kaçtın?’ deyip bana vuruyordu. Ayakkabısının ökçesiyle yüzüme vurmaya başladı. Vurma dedim ama dinlemedi. Çantamı karıştırıyordu. Bir erkek arkadaşımın kredi kartını çantamda bulunca, kendisini aldattığımı sandı. Araç Sarıyer’de durunca indim ve çantamı bile almadan kaçtım. Bir apartmana sığındım. Sonrasında zaten polisler geldi  ve beraber karakola gittik" dedi.
Hakim, Çakır’a , ’Onur anneni tehdit ediyor muydu? Yüzünde kalıcı iz var mı? Estetik operasyon geçirdin mi?’ diye sordu. Çakır ise, annesini tehdit ettiğine bire bir şahit olmadığını, olaydan sonra ise yüzünde iz kalmadığını söyledi.
"BURNU NASIL KIRILDI?"
Daha sonra söz alan sanık Özbizerdik’in avukatı, Çakır’ın ifadelerinin önceki beyanlarıyla çelişkili olduğunu kaydetti. Avukat, Çakır’a burnunun darp sırasında mı, araçtan kaçtığı sırada yere düşmesi üzerine mi kırıldığının sorulmasını istedi. Çakır bu soruya, "Kaçarken yere düştüm, yüzümü yere çarptım ancak burnumun bu sırada mı daha önce mi kırıldığını bilmiyorum" yanıtını verdi.
ANNE: "BEN ONUN PARASINA MUHTAÇ DEĞİLİM"
Melis Çakır’ın annesi Zehra Oya Kokucu, Onur Özbizerdik’in dün gece saat 02.00’den beri arandığını belirterek, Özbizerdik’in kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Kokucu, "Küfür ve tehditlerine devam ediyor. Kızım gidip geliyor. Ben bu durumdan rahatsızım. Oğlumu da gelinimi de öldürecekmiş. Devamlı kapıma geliyor. Bana para verdiği iddia ediliyor. Ben onun parasına muhtaç değilim, durumum gayet iyi. Kızımı işinden etti. Benim paramı yedi. Arabamı satmamı istiyor. Kemik parası yok çünkü" diye konuştu.
ÖZBİZERDİK HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Ara kararını açıklayan mahkeme, Melis Çakır’ın adliye içerisindeki Adli Tabiplik’e gönderilerek yüzünde darp sonucu sabit iz kalıp kalmadığı konusunda rapor alınmasına hükmetti. Mahkeme duruşmalara katılmayan Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkararak duruşmayı erteledi.
27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Sarıyer’de 26 Haziran 2015 tarihinde, Onur Özbizerdik’in kız arkadaşı Melis Çakır’ı aracında darp ettiği iddia edilmişti. Kız arakadaşını yüzü tanınmaz hale gelene kadar dövdüğü öne sürülen Özbizerdik’in olayın ardından Çakır’ın annesi Zehra Oya Kokucu’yu arayarak öldürmekle tehdit ettiği de belirtilmişti. Soruşturma kapsamında Özbizerdik hakkında ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ’Kasten yaralama’, ’Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’, ’Tehdit ve hakaret’ suçlarından 6 yıl 9 aydan 27 yıla kadar, Özbizerdik’in şoförü Adil Cesur hakkında ise Özbizerdik’in suçlarına iştirak ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.