Ordu’da FETÖ/PDY terör örgütünün geçmiş yıllarda üniversite öğrencileri ev yapılanmalarının deşifre edilmesine yönelik 6 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün üniversite yapılanmasına yönelik Ordu merkezli Samsun, Balıkesir, İstanbul, Trabzon ve Manisa illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda öğrenciler Ömer T., Hamdi K., Muhammed F., Sercan S., Muhammet C. ve Cihan B. adlı şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkartılan ve firar ettikleri öğrenilen Nuh Y., Hamdi K., Murat G., Ferhat Ç. ve Sevgi E. adlı şüphelilerin ise yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Ordu, Samsun, Balıkesir ve İstanbul illerinde gözaltına alınan 5 şüpheliden Sercan S. ve Muhammet F. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, Cihan B. ve Muhammet C. adli kontrol şartı ile mahkemeden, Ömer T. ise Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı.