Osmaniye’de darbe girişiminin ardından başlatılan operasyon kapsamında aralarında bir vali yardımcı ve emniyet mensuplarının bulunduğu 51 kişi açığa alındı.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, “15 Temmuz Darbe Girişimi” sonrası Osmaniye Merkezi ile Kadirli, Bahçe ve Düziçi ilçelerinde Paralel Devlet Yapılanması FETÖ terör örgütüne yönelik olarak başlatılan operasyonlarda 15-17 Temmuz 2016 tarihlerinde Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma neticesinde 20 şüpheli şahıs yakalandı. 5 hakim, 3 savcı, bir 4.sınıf emniyet müdürü, 1 komiser olmak üzere toplam 10 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Diğer 10 şüpheli hakkında adli işlemin devam ettiği bildirildi.
Açıklamanın devamında Osmaniye genelinde, 1 vali yardımcısı , 7 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 5 komiser, 5 komiser yardımcısı, 1 baş polis memuru, 30 polis memuru ve 1 hemşire olmak üzere toplam 51 personel “Bakanlık Oluru” ile açığa alınarak, haklarındaki soruşturmanı devam ettiği belirtildi.