Bir grup askeri personelin teşebbüs ettiği darbe girişimi sonrası Muğla’da tatilde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara ‘Sokağa çıkın’ çağrısı yaptığı otel askeri helikopter tarafından 3,5 saat boyunca mermi yağmuruna tutuldu.
Gece boyunca devam eden silah sesleri sonrası saban ilk ışıklar ile darbe girişimcilerinin gece boyunca açtıkları ateş sonrası araçlarda büyük hasar oluştu. Otel çevresinde park halinde olan araçlara yüzlerce mermi isabet ederken, camları kırıldı. Saat 01.30 sıralarında otel yanından geçen Fevzi Önel isimli vatandaşın aracına da ateş edilmesi sonucu aracın camlarında ve motor aksamına mermi isabet etti. Fevzi Önel isimli vatandaş, “Turban Maris otelden Marmaris istikametine gelirken aniden karşıma helikopter çıktı. Birden ateş etmeye başladı. Beni de polis ekiplerinden birisi zannetti galiba. Ben arabadan fırladım koşmaya başladım. Bu sırada benim sivil olduğumu gördü galiba. İsterse vurabildi ama vurmadı” dedi.
Otelin değişik noktalarında mermi izleri bulunurken, ön giriş bölümündeki camlarda da mermi izlerine rastlandı. Sabah havanın aydınlanması ile darbe girişimcileri helikopter ile otelin bahçesine indikleri ve daha önce indirdikleri diğer askerleri alarak olay yerinden ayrıldılar.
Sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne Özel hareket ekipleri çevrede önlem alırken, denizde de bir Sahil Güvenlik botu hazır bekletildi. Gece boyunca helikopterden otel ve çevresine açılan ateş sonrası yere düşen boş kovanlar Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından numaralandıktan sonra toplandı.
Otelin hemen yanında ise şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in aracına Türk bayrağı asıldı. Araçta çok sayıda mermi izine rastlandı.
Darbe girişimcilerinin esas hedefinin otelde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu ileri sürülürken, darbe girişimcilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı otelde ele geçirmek olduğu ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamanın hemen ardından helikopter ile otelden ayrılmıştı.