Geçtiğimiz Şubat ayında Malatya şehirler Arası Otobüs Terminalinde yaşanan ve 2 işinin silahla vurularak yaralandığı olayın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere, kavga anı ve sonrasında 2 kişinin silahla vurulması yansıyor.
9 Şubat 2016 günü Malatya Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde (MAŞTİ) yaşanan kavgada M.Ç. ve F.Ç. silahla vurularak yaralanmıştı. Silahlı saldırgan olaydan sonra kaçarken kavgada darp edilen Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın tanınmış isimlerinden Uslu Kanbay, saldırının kendisine yönelik gerçekleştiğini iddia etmişti.
Kaçan şüpheli S.A. Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış ve sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.
Silah ve satırın kullanıldığı kavga ise otogarın güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde yaşanan koşuşturmaca sonrası yaşanan kavga ile birlikte kalabalık toplanıyor. Sonrasında ise şüpheli S.A. birden içeri girerek elindeki silahla sağa sola ateş ediyor. Bu sırada iki kişiyi silahla vuran S.A. bir süre tehditler savurduktan sonra beraberindekiler ile birlikte kaçıyor.