Adana’da mezarlık ziyaretine gelen vatandaşların otomobillerinin camını kırıp, değerli eşyalarını çaldığı ileri sürülen 4 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, kabir ziyareti için Sarıçam ilçesi Beyceli Mahallesi’ndeki Buruk Mezarlığı’na gelen Ümit Akbolatcık, geri döndüğünde park ettiği 01 UP 018 plakalı otomobilinin camının kırıldığını gördü. Araçtaki çantanın da çalındığını fark eden Ümit Akbolatcık, durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis, görgü tanıklarıyla görüştükten sonra Akbolatcık’ın otomobilinin camını kıranların 51 AT 882 plakalı otomobil ile kaçtığını tespit etti.
Ekiplerin, zanlıları yakalamak için çalışma başlattığı sırada Sarıçam’ın Çarkıpare Mahallesi’ndeki binicilik okulunun otoparkında bulunan 01 CHN 61 plakalı otomobilden de hırsızlık yapıldığı ihbarı geldi.
Şaban Ünür’e ait otomobilin arka koltuğunda duran Fatma Ünür’e ait çantayı da aynı araçta bulunan 4 hırsızın çaldığı ortaya çıktı.
Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Serdar İ. (25), Mustafa Y. (23), Aşır A. (29) ve Derman B.’yi (17), Topalak Mahallesi’nden şehir merkezine doğru ilerlerken fark etti.
Ekiplerin takip ettiği araç, Çatalan Köprüsü üzerinde durduruldu.
Gözaltına alınan zanlıların üzerinden çaldıkları flaş bellek taşıyıcılar, 2 cep telefonu ile para ele geçirildi. Zanlıların çaldıkları ve ekiplerden kaçarken attıkları çanta ve malzemeler ağaçların dallarından toplandı.
Hırsızlık zanlılarından Derman B. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Serdar İ., Mustafa Y. ve Aşır A. (29) Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen 3 zanlı, yüzlerini gizledi.