Elbistan-Çoğulhan karayolunda direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil, yol kenarındaki mısır tarlasına uçtu, kazada 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Takla atan otomobilin kırılan camından fırlayan 13 yaşındaki kız çocuğu, kaza mahallinden 15 metre uzakta bulundu.
Edinilen bilgiye göre kaza, Elbistan-Çoğulhan karayolunun Doğan Mahallesi çıkışında meydana geldi. Çoğulhan istikametinden Elbistan’a doğru 46 EG 429 plakalı otomobili ile ilerleyen Şıh Hamit Toraman, bir anda aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan otomobil, yol kenarındaki elma fidanlarına çarptıktan sonra takla atarak mısır tarlasına girdi. Ters dönen otomobil, tarla içerisinde sürüklendikten sonra durabildi. Hemen evinin yanında yaşanan kazada yaralananlara ilk olarak Doğan Mahalle Muhtarı Ercan Ceren ve yakınları yetişti. Ters dönen araçtaki sürücü Şıh Hamit Toraman ve Muhammet Baz’ı çıkaran vatandaşlar, yaralıların ifadesi doğrultusunda araçta üçüncü bir kişi daha olduğunu öğrendi. Kaza mahallinde olmayan 13 yaşındaki Hacer Azal isimli kız çocuğu ise, otomobilden yaklaşık 15 metre uzakta yerde yatar vaziyette bulundu.
Yaralılar, olay mahalline çağrılan ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedai altına alındı. 2 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, araçtan fırlayan talihsiz kızın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.