Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen bombalı terör eyleminin ardından artırılan güvenlik önlemlerine, bir yenisi daha eklendi. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında personel, gümrüklü alana girerken elinde bulunan açık sıvı maddeleri  güvenlik noktasından geçiremeyecek.
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının ardından arttırılan güvenlik önlemlerinden çalışanlarda etkileniyor. Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı terminal binasına ilk giriş güvenlik noktalarından geçen tüm personelin kemer çıkarması  uygulamaya konulmasının ardından, yeni önlemler geldi.
Personel açık sıvı ile gümrüklü alana giremeyecek
Atatürk Havalimanı’nda yeni uygulanmaya başlanan kural gereği , tüm personelin gümrüklü alana geçmek için kullandığı personel kapılardan artık ellerinde çay,kahve ve açık su ve buna benzer açık sıvı maddelerle gümrüklü alana geçişi yasaklandı. Gümrüklü alana geçmek isteyen personel ellerinde ki açık sıvı maddeleri giriş kapısında ki güvenlik noktalarında bırakacak. Personel girişlerine ayrıca sıvı tarayıcı dedektörler alınacak. Sıvı patlayıcı tespit makinası personel kapılardan geçen tüm personelin ellerinde ki kapalı olan sıvıları analiz edecek.
Sıvı patlayıcı tespit cihazı nasıl çalışıyor?
Mevcut uygulamada pasaport kontrolünden geçen ve beraberindeki sıvıları uçağın kargosuna vermeyen yolcuların sıvıları çöpe atılıyor. Yeni uygulamada ise su veya benzeri sıvıları yanlarında el çantasında taşıyan yolcular sıvıları görevliye teslim edecek. Görevli sıvıyı patlayıcı tespit dedektörüne yerleştirecek. Yaklaşık 15-20 saniye süren işlemin ardından sıvının patlayıcı içerip içermediği analiz edilecek. Patlayıcı içermesi durumunda sıvıya el konulacak ve detaylı incelemeye alınacak. Herhangi bir patlayıcı ve tehlikeli madde içermiyorsa yolcuya geri verilecek ve yolcu sıvıyla uçağa girebilecek.