Başkent’te işe gitmek için karşıdan karşıya geçmek isteyen kadına otomobil çarptı. Ağır yaralanan kadının tedavisi devam ederken, talihsiz kadının eşi Erdal Yıldırım, "Bordür taşlarının başını korumasıyla ölümden döndü" dedi.

Kaza, 23 Şubat Perşembe günü Mamak ilçesi Akdere semti Mutlu Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde çalıştığı hukuk bürosuna gitmek için yola çıkan 43 yaşındaki Kezban Yıldırım, kontrol ettikten sonra boş olduğunu görünce karşıdan karşıya geçmek için yola çıktı. Talihsiz kadın, yolun ortasına geldiğinde solundan gelen bir su şirketinin kiralık olarak kullandığı öğrenilen 06 HC 7787 plakalı otomobilin çarpması sonucu yol kenarına savruldu. Kadına çarpan otomobil, bir süre daha ilerledikten sonra refüje çarparak durabildi. Feci kaza, güvenlik kameralarına yansıdı.

Kazada ağır yaralanan kadın, olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin hala devam ettiği öğrenilen Kezban Yıldırım’ın yürüyememe ihtimalinin olduğu ifade edildi.

"Durumu ciddiyetini korumakta"

Perişan halde eşinin başında bir haftadır bekleyen Kezban Yıldırım’ın kocası Erdal Yıldırım, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını iddia ederek, "Eşim yaya halindeyken bilinçsiz bir sürücü sonucu ağır yaralandı. Şu anda hastane yatmakta. Durumu ciddiyetini korumakta. Ülkemizde sık sık trafik kazları oluyor. Allah çocuğumuza bağışlamış, bize bağışlamış eşimi" şeklinde konuştu.

"Vurduğu anda durmuyor devam ediyor"

Yıldırım, eşine çarpan sürücünün durma ihtimali varken durmak istemediğini ileri sürerek, "Karşıdan karıya geçerken soluna bakarak ve solunda hiç araç olmamasına rağmen devam eden yürüyüşü var. Yolun ortasındayken arka tarafındaki şeride 3 araba sığabilecek şekildeyken sürücü, yolun tam ortasından geliyor ve 20 metre sonra refüje çıkarak durabiliyor" ifadelerini kullandı.

Kazanın meydana geldiği yerden kendisinin de her gün gelip geçtiği söyleyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Tanımıyoruz şahsın kendisini. Görmedim, olay yerinde o anda değildim ama sonradan gittim baktım olay yerine. Maalesef hiç kaza olabilecek bir yer değil. İnsanlarımız oradan gelip geçiyor, şahsen ben de gelip geçiyorum oradan her sabah ama nasıl oldu hala inanamıyoruz."

Süreci takip ettiklerini belirten Yıldırım, "Serbest kaldığını duyumlardan aldık ama tutuklama talebimiz de var. Dosyamız savcılıkta, takibini de yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Refüje çıkan bordür taşlarının başını koruması ölümünü kurtarmış"

"Eşimin yaşadığı acıları ben içimde hissedebiliyorum. Sevdiğimiz insanlar aynı acıları hissedebiliyor" diyen Yıldırım, eşinin sağlık durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Durumu çok kötü, ağır yaralı. Bundan sonra belki hiç yürüyemeyecek, eski sağlığına kavuşamayacak. Allah’ın yardımıyla kalkmasını, evimize dönmesini istiyoruz. Bordür taşlarının başını korumasıyla ölümden dönmüş. Şu anda tedavisi devam ediyor."