Mecidiyeköy’de durakta beklerken baygınlık geçiren kadının metrobüs yoluna düşme anı ve ardından yapılan ilk müdahaleler güvenlik kamerasına takıldı. Görüntülerde, genç kadının şoförün dikkati sayesinde ezilmekten son anda kurtulduğu gözlendi.
Olay, 18 Nisan sabahı 09.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, durakta otobüs bekleyen kadın, bir anda bayılınca metrobüs yoluna düştü. Yola düşen yolcuyu son anda fark eden metrobüs şoförü ise ani bir hamleyle fren yaparak aracı sol şeride yanaştırdı. Yapılan bu hayati hamle genç kadını ezilmekten kurtardı. Aracın çarptığı kadın hafif şekilde yaralı kurtulurken olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesiyle Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Genç kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Metrobüs şoförünün son hamlesiyle hayata tutunan ve ezilmekten kurtulan kadının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, bayılan kadının bir anda metrobüs yoluna düştüğü ve bu sırada araç sürücüsünün son bir hamleyle aracı durdurduğu ve sola yanaştığı görülüyor. Görüntüler, araçtan inen ve durakta bekleyen vatandaşların yaptığı ilk yardımla son buluyor.