Eskişehir’de bir esnaf dükkanın önüne havalanmaları için koyduğu saksıları çalan kişinin güvenlik kamera görüntülerini ibret olsun diye internete yükledi.
Sakarya Caddesi’nde cep telefonu dükkanı olan esnaf Mehmet Atıcı, çiçeklerin havalanmaları için saksılar kapının önüne koyarak bir işini halletmek üzere dükkanından ayrıldı. Atıcı, geri geldiğinde saksıların olmadığını gördü. Ardından güvenlik kamera görüntüleri izleyen Atıcı, saksıların 65 yaşlarında bir kişinin alarak uzaklaştığını gördü. Atıcı bunun üzerine polis ekiplerine şikayet etmediği yaşlı adamı ibretlik olsun diyerek, güvenlik kamera görüntülerini internette bir siteye yükledi. Görüntü kısa zamanda dikkat çekti.
Konuyla ilgili konuşan esnaf Mehmet Atıcı ise saksılarını kapının önünde sık sık havalanmaları için bıraktığını belirterek, “Dışarıya çıkardığım saksıların bir süre sonra olmadığını gördüm. Kameraları incelediğim zaman gayet mütevazi bir kişinin alıp götürdüğünü gördüm. İbret olsun diye yayınlamak istedim. Yaşı 60-65 civarındaydı. Normal olarak görsen, hürmet, saygı gösterirsin. Pek hoş olmayan davranışı da bu şekilde gördük. Gündüz saati 10.30 sıralarıydı. O an dükkanda yoktum. Bir yere gitmiştim. O ara fırsat bellemiş gündüz vakti götürmüş” dedi.