Konya’da, siyah poşete sarılarak kaldırım üzerine bırakılan plastik vitrin mankenin bomba olabileceği ihtimali üzerine geniş güvenlik önlemi alındı. Polisin tüm uyarılarını hiçe sayan bir kişi, güvenlik şeridini aştıktan sonra şüpheli pakete önce taş attı sonra paketi tekmeledi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Başak Caddesi üzerinde kaldırım üzerine bırakılan siyah poşete sarılı plastik mankeni gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, siyah poşete sarılı olarak bulunan plastik mankenin bomba olabileceği ihtimalini değerlendirerek bölgede güvenlik önlemi aldı. Caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatan polis, durumu bomba imha uzmanına bildirdi. Güvenlik şeridi çeken polis, araç içerisinden de hoparlörle anons yaparak vatandaşların uzaklaşmasını istedi.
"ÖNCE RÖPORTAJ VERDİ, SONRA ŞÜPHELİ PAKETİ TEKMELEDİ"
Bomba imha uzmanının olay yerine gelmesinin beklendiği sırada, olay yerinde bulunan vatandaşlardan Bahri K, şüpheli paketi kaldırıma bırakan kişiyi gördüğünü iddia etti. Bahri K, şüpheli paketi kaldırıma 10 yaşlarında bir çocuğun koyduğunu öne sürdü. Çekim yapan gazeteciye bu bilgiyi veren Bahri K, kısa bir süre sonra güvenlik şeridini aşarak herkesin şaşkın bakışları arasında şüpheli paketin yanına geldi. Polislerin tüm uyarılarına rağmen paketi inceleyen Bahri K, daha sonra uzaklaşarak eline bir taş aldı. Geri dönen Bahri K, elindeki taşı mankene fırlattı. Mankenin devrilmesiyle daha da cesaretlenen Bahri K, yerdeki mankeni tekmeledikten sonra havaya kaldırıp salladı. Bu sırada olayı şaşkın bakışlarla izleyen vatandaşlar da mankeni tekmeleyen Bahri K’yi alkışladı. Boş olduğunu söylediği mankeni alarak polise götüren Bahri K, öncesinde röportaj verdiği gazetecinin, "Mankenin içinde bomba olabilirdi" sorusu üzerine, “Olabilir, vademiz geldiyse gideriz” diye yanıt verdi. Mankeni polise teslim eden Bahri K., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.