Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki Ezidi Komutan Kasım Dırbo, terör örgütü PKK'nın Ezidi çocukları kandırıp, silah altına aldığını belirterek, terör örgütü DAEŞ ve PKK arasında herhangi bir fark olmadığını ifade etti. 
Peşmerge güçlerinde görevli Komutan Dırbo, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "PKK, Ezidi çocukları kandırıyor. Şengal (Sincar) Dağı'nda okul açma bahanesiyle özellikle Ezidi kız çocuklarını kendi saflarına katmaya çalışıyor. Silah altına almak istedikleri çocukları bir cep telefonu alıp, kandırıyor." dedi. 

Dırbo, Sincar'daki PKK militanlarının, Ezidilerin durumundan yararlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Ezidiler, yerlerinden olup, iç göçmen durumuna düştü. PKK, gizli bir şekilde bundan yararlanmak istiyor. Ezidilere yaptıklarına bakılırsa, DAEŞ'ten bir farklarının olmadığı görülür." 

PKK'nın saflarına katılan Ezidi çocukların genellikle 15 yaşında olduğunu aktaran Dırbo, "Farklı yöntemler kullanarak çocukların beyinlerini yıkıyorlar. Daha sonra aileleriyle görüşmelerine izin verilmiyor. Şahsen birkaç aile yanıma gelip, çocuklarının durumunu bana izah etti." ifadelerini kullandı. 

Örgütün Sincar'da çocuklara karşı yaptıklarının önüne geçilmesi için çağrıda bulunan Dırbo, Ezidi kanaat önderlerinin en kısa sürede bir araya gelip, bu örgüte "dur" demesi gerektiğini vurguladı. 

DAEŞ, 3 Ağustos 2014'te Musul'un Sincar ilçesine saldırı düzenleyip, çok sayıda Ezidi kadın ve çocuğu kaçırmıştı. Söz konusu saldırılardan kaçan birçok Ezidi, Sincar Dağı'na sığınmak zorunda kalmıştı.