Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’nın yurtiçindeki Kandil’i olarak bilenen Lice’de, örgüte darbe üstüne darbe indiriyor. Yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirilerek, PKK’nın finans kaynağına büyük darbe indirilen ilçede, bugün ikinci bir büyük sığınak daha bulunarak, imha edildi.
Lice kırsalında, terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik 7’nci Kolordu Komutanlığı idaresinde 6 bin 250 asker, polis ve korucunun katılımıyla 23 Haziran’da başlatılan ”Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” devam ediyor. 9 günde 55 milyon 409 bin 621 kök Hint keneviri, 7 bin 834 kilogram toz, 6 bin 911 kilogram kubar esrar ele geçirilerek, örgüte finansal açıdan büyük darbe vuran güvenlik güçleri, sığınakları da tek tek bularak, imha ediyor. İlçede bugün PKK’ya ait ikinci bir büyük sığınak daha etkisiz hale getirildi.
Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ilçenin Bayırlı köyü kırsalında yapılan çalışmada, PKK’nın bölgede kullandığı en büyük sığınaklardan birinin daha ele geçirildiğine dikkat çekildi. Sığınağın 6 bölümden oluştuğunun vurgulandığı açıklamada, “Sığınağın içerisinde 6 adet düzenekleri hazırlanmış EYP amaçlı küçük tüp, 13 adet EYP yapmak için tüp (10 büyük, 3 küçük), 1 adet basit düzenekli EYP, 27 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu, 110 adet EYP düzeneği hazırlamak için büyük ve küçük pil, 18 adet el feneri, 10 adet EYP kullanılmak amacıyla varil, çok sayıda muhtelif örgütsel doküman, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi, çok sayıda muhtelif giyim malzemesi, çok sayıda muhtelif gıda maddesi, çok sayıda muhtelif tıbbi malzemeler ele geçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi.