İzmir’de, PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan YDG-H üyesi 9 kişi ile 5 dernek yöneticisi tutuklandı.
İzmir’de, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova, Karabağlar ve Buca ilçelerinde terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H’a yönelik çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda aralarında dernek yöneticileri ve daha önce yakalanma kararları çıkan firari zanlılarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından “terör örgütü propagandası yapmak” ve “güvenlik güçlerine mukavemet” suçlarından tutuklandı.
Yapılan istihbarat çalışmaları ve operasyonlar neticesinde YDG-H üyesi zanlılarının PKK terör örgütünün talimatları doğrultusunda gündem oluşturduğu, FETÖ ile işbirliği içinde oldukları ve dernek ve vakıflar aracılığıyla devlet ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalıştıkları bilgisine ulaşıldı. Ayrıca yapılan operasyonlarda, dernek ve vakıflarda çok sayıda örgütsel doküman, PKK elebaşının posterleri ve FETÖ’ye ait kitapların ele geçirildiği öğrenildi.