Ankara’nın Polatlı ilçesinde balya yüklü TIR seyir halindeyken alev aldı. Yangın park halindeki kamyonlara sıçradı. Yangından sonra çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.
Olay, Polatlı ilçesi Yenimahalle Borsa Yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yaser Taş idaresindeki 43 ED 138 plakalı saman balyası yüklü TIR seyir halindeyken sebebi bilinemeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyerek tüm TIR’ı saran yangın park halindeki 63 DF 878 ve 47 AT 043 plakalı kamyonlara sıçradı. Yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sonrası kamyonlar kullanılamaz hale gelirken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangının devam ettiği anlarda, kamyon şoförleri itfaiye ekiplerinden önce kendi araçlarının söndürülmesini istedi. İtfaiye ekipleri ile Urfalı olduğu öğrenilen şoförler arasından kısa süreli tartışma yaşandı. Polis hemen olaya müdahale ederken, 1 polis hafif şekilde yaralandı. Daha sonra şoförler ile yangını izleyen Polatlılı vatandaşlar arasında da tartışma yaşandı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma şoförlerin yakınlarının da olaya müdahil olmasıyla büyüdü. Kavgadan İhlas Haber Ajansı muhabiri ve diğer yerel gazeteciler de nasibini aldı. Olayda 1’i polis olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Polis Yenimahalle’de yoğun güvenlik önlemi alırken, Ankara’dan Çevik Kuvvet ekibi istendi.