Van’da Özel Harekat polisine ait zırhlı araca PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırının olduğu yerde el yapımı patlayıcı bulundu. Polis etrafta geniş güvenlik önlemi alarak el yapımı paylatıcıyı kontrollü bir şekilde patlattı.
Olay, saat 01.00 sıralarında İpekyolu Caddesi üzerinde devriye görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne ait zırhlı araca Süphan Mahallesi’nden PKK’lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlenmişti. Saldırıda zırhlı araç isabet almazken, çevredeki iş yerlerinin camları kırıldığı ve hava destekli operasyon başlatılmıştı.,
Olay sonrası bölgeye sevk edilen polis ekipleri, zırhlı araca atılan roketin parçalarını aramaya başladı. Boş bir arazide arama yapan polis, bir poşet gördü. Poşetten şüphelenmeleri üzerine bölgeye bomba imha uzmanları çağrıldı. Yapılan detaylı incelemede poşetin altında tuzaklanmış el yapımı patlayıcıyı tespit edildi. Bunun üzerine bölgede arama yapan polis ekipleri tamamen uzaklaştırılarak el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde patlatıldı.
Patlamanın sesi sahur vakti olduğu için ayakta olan vatandaşlar tarafından şehrin değişik noktalarımdan da duyuldu. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.