Kocaeli’de bir inşaata rastgele ateş açtıktan sonra kaçmaya başlayan ve polise de pompalı tüfek ile ateş eden şahıslar, polis ekiplerinin kaçtıkları araca çarparak kaza yaptırması sonucu yakalandı.
Olay Kocaeli’nin Körfez ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgi ve iddialara göre, Esentepe mahallesi Bora sokak adresine 41 B 4808 plakalı otomobil ile gelen 3 kişi, sokak üzerinde bulunan inşaata yanlarındaki pompalı tüfek ile rastgele ateş etti. Sokakta yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekibini gören zanlılar kaçarak izlerini kaybettirdi. Daha sonra aynı sokağa tekrar dönerek rastgele ateş açmaya başlayan zanlılar, sokak üzerinde bekleyen Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibini görerek kaçmaya başladı. Araçları ile Bora sokaktan Hamit Kaplan Bulvarı’na çıkan zanlılar, kaçtıkları sırada arabanın içinden polise de ateş etti. Zanlıların ateş etmesi üzerine silahla karşılık veren polis ekipleri otomobili kovalamayı sürdürdü.
Kaçmak için seyir halindeki araçtan atladı
Hamit Kaplan Bulvarı üzerinde yaşanan nefes kesen kovalamaca sırasında araç içerisinde bulunan Samet Ş. isimli zanlı Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde seyir halindeki araçtan atlayarak kaçmaya çalıştı. Samet Ş.’nin atlaması üzerine Tolga B. ve Oktay K. isimli iki zanlının dikkatinin dağılmasından faydalanan polis ekipleri, 41 A 8043 plakalı ekip otosu ile kaçan otomobile çarparak kaza yaptırdı. Zanlılardan Tolga B. ve Oktay K. kaza yapan otomobilin içerisinde, araçtan atlayan Samet Ş. ise bulunduğu noktada Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlıların yakalandığı otomobilin üzerinde ve etrafında Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı. Yapılan çalışmada çok sayıda mermi kovanı, boş fişekler ve zanlıların kullandığı pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.