Muğla’nın Ortaca ilçesinde 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan kişi komşusu olan polis tarafından ikna edilerek çatıdan indirildi.
Edinilen bilgiye göre; ailevi problemleri olduğu iddia edilen O.T. (23) Beşköprü Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın çatısına çıktı.
Görenlerin haber vermesi ile olay yerine Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ortaca Grup Amirliği ekipleri ve 112 Acil Sağlık ekipleri gitti.
İtfaiye ekipleri olay yerinde önlem alarak apartmanın önüne hava yatağı açtı. Polis ekipleri de çatıya çıkarak O.T’yi atlamaması için ikna etmeye çalıştı. Çatıya çıkan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden bir polis memuru, intihar girişiminde bulunan komşusu O.T.’ye yaklaşarak çatıdan inmesi için ikna etti.
Yaklaşık 2 saat süren ikna çabasının ardından O.T., çatıdan indirildi. O.T.’nin çatıda baygınlık geçirmesi üzerine 112 Acil Sağlık ekipleri intihar girişiminde bulunan şahsı sedye ile indirdi. Baygınlık geçiren O.T., ambulansla Ortaca Devlet Hastanesine kaldırıldı.
O.T, Ortaca Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Öte yandan, çatıya çıkan gencin yaklaşık 2 saat süren ikna çabası sırasında bina önünde toplanan meraklı kalabalığın, sosyal medyanın popüler yer bildirim uygulamalarından birinde ‘’O’nun atlayacağı yerdeyim’’ etiketi ile yer bildirimi yapması dikkat çekti.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.