Adana’da bir polis memuru, piknik alanında kendi otomobilinde başından vurulmuş olarak bulundu.
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hasan Hüseyin Bozbeyi (29), akşam saatlerinde evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Bozbeyi’ni aramak için harekete geçen yakınları, cep telefonundaki konum bilgisinden polis memurunun otomobilini Sarıçam ilçesi, Mustafalar Mahallesi’ndeki piknik alanında buldu. Otomobilin sürücü koltuğunda hareketsiz bir şekilde oturan Bozbeyi başından vurulmuş olduğunu gören yakınları, polise haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerin, yaptıkları ilk incelemede intihar ettiği tahmin edilen Hasan Hüseyin Bozbeyi’nin cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Sevdiği kızın yakınlarının saldırısına uğradı
Hasan Hüseyin Bozbeyi’nin bir süre arkadaş olduğu G.D. ile ayrıldığı, G.D’nin nişanlanmasına rağmen Bozbeyi ile yeniden görüşmeyi sürdürdüğü, ancak genç kızın dün akşam saatlerinde ilişkisini bitirmek için Bozbeyi’ni arayıp buluştuğu öğrenildi.
Bozbeyi de kendisinden ayrılmak isteyen G.D’yi yaptıkları görüşmenin ardından otomobil ile evlerine kadar getirdi. İddiaya göre, bu sırada G.D’nin yakınları Hasan Hüseyin Bozbeyi’ne saldırdı. Bozbeyi, saldırganların elinden kurtulabilmek için tabancasını çıkartıp havaya ateş açtı, ardından da otomobiline binerek olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri, G.D.’nin yakınlarını Sarıçam Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Aile de polis memuru Bozbeyi’nden şikayetçi oldu.
Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ise silahı kullanan polis memurunun bulunup, kimliğine ve tabancasına el konulmasını istemişti.