Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bugün emekli olmak için dilekçe veren polis memuru, iş çıkışı gittiği parkta tabancasıyla intihara kalkıştı.
Olay, Muratpaşa ilçesinde bulunan Karaalioğlu Parkı’nda saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yenikapı Polis Merkez Amirliği’nde çalışan 49 yaşındaki polis memuru Mehmet Sait Y., iş çıkışı saat 17.30 sıralarında Karaalioğlu Parkı’na gitti. Mehmet Sait Y., oturduğu parkta bir süre kendi kendine konuştu. Üzerinde resmi üniforması olan Mehmet Sait Y., daha sonra tabancasını çıkarıp göğsüne dayayarak ateşledi. Ağır yaralanan polise ilk müdahaleyi olayı gören vatandaşlar yaparken, sağlık ekipleri çağrıldı. Ambulansla Özel Yaşam Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Sait Y. hemen ameliyata alındı. Merminin polis memurunun karaciğerinden girip çıktığı öğrenildi.
Durumu ciddi olan Mehmet Sait Y.’nin bir süre birlikte görev yaptığı 4 arkadaşı ile yerinin değiştirildiği ve bugün emekli olmak için dilekçe verdiği öğrenildi. Mehmet Sait Y.’nin kendisi gibi polis olan eşinin ise Kepez ilçesinde bulunan Hal Karakolu’nda görev yaptığı kaydedildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
(AA-CC-Y)