Kahramanmaraş'ta G. adlı bina yönetimi firmasının 45 binayı dolandırarak, kayıplara karıştığı iddia edildi. Kahramanmaraş'ta dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre her ay düzenli şekilde aidatlarını topladıkları 45 apartmanın hiçbir borcunu ödemeyen bina yönetimi çok büyük bir mağduriyet yaşattı. Elleri altındaki 45 apartmanın elektrik doğalgaz, temizlik gibi hiçbir borcunu ödemeyen bina yönetimi yüklü bir miktar para ile kayıplara karıştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan bir bina sakini; ' Apartmanımızda yönetici yoktu, o yüzden profesyonel bina yönetimine verdik. Apartman sakinlerimiz tüm ödemeleri düzenli şekilde yaparken, bir süre sonra bina yönetimi ile irtibatımız kesildi. Bina yönetimi ortadan kaybolduktan sonra borçlar gelmeye başladı. 5, 10 bin arası borçları görünce dona kaldık.'

Bir asansör firma yetkilisinin yaptığı açıklama' Belirtilen bina yönetiminden 100 150 bin TL arası asansör bakım, yedek parça gibi 3 yıldır ödenmeyen alacağımız var. Tam bir şirket şeklinde çalışan bu dolandırıcılar şimdide piyasaya farklı bir giriş yaptılar'dedi. 

DİKKAT EDELİM

Apartmanlarımızı bina yönetimine bile versek, mutlaka borçların ve giderlerin dekontlarını göstermelerini isteyelim. Yapılan en ufak harcamada bile mutlaka apartmanda iki kişinin bilgisi olsun. Sonuçta bu işi hakkıyla yapan olduğu kadar, dolandırıcılığınıda yapan kişiler var.