TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dorsesi yanmaya başlayan PVC doğrama yüklü TIR, bir anda alevler içerisinde kaldı. İtfaiye ekipleri yangını söndürebilmek için saatlerce çaba harcadı.
Olay TEM Otoyolu İstanbul istikameti üzerinde Kocaeli’nin Derince ilçesi geçişinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çenedere Viyadüğü üzerinde İstanbul istikametine gitmekte olan Olgun Öztürk yönetimindeki 34 TH 9205 çekici plakalı TIR’ın dorsesinde bulunan balatalar yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, TIR’ı hemen emniyet şeridine yanaştırarak çekici ile dorseyi ayırdıktan sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Sürücünün ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Yangın 2 saatte güçlükle kontrol altına alındı
Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri, tamamı alevler içerisinde olan dorseye hemen müdahale etti. Dorsenin kapaklarından içeriye tazyikli su sıkan ekipler, aynı anda spiral testere yardımıyla metal dorseyi keserek yangına müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında TEM Otoyolu İstanbul istikameti trafiğe kapatılırken, yangın yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alındı. İtfaiye erlerinin yangını kontrol altına almasının ardından, yol tek şeritten trafiğe açıldı. Yangında yaralanan veya ölen kimse olmazken, yaklaşık 3 saat süren soğutma çalışmasının ardından kullanılamaz hale gelen dorse yoldan kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Vatandaşlar uyarılara rağmen yanan TIR’ın başından ayrılmadı
İtfaiye erlerinin yangına müdahalesi sırasında araçlarından inen vatandaşlar ise, alevleri adeta sinemada film izlermiş gibi izledi. Bazı vatandaşlar cep telefonları ile yangını görüntülerken, bazı kişilerin ise telefon ile yakınları ile görüştüğü görüldü. Ekiplerin uyarılarına rağmen yanan TIR’dan uzaklaşmayan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin işini zorlaştırdı.