Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Gelen Yolcu bölgesinde bırakılan şüpheli bir valiz polisi harekete geçirdi. Fünyeyle patlatılan valizden kıyafet çıkarken vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Gelen Yolcu bölgesinde saat 00.30 sıralarında sahipsiz bir valizin görülmesi üzerine, vatandaşlar durumu polis ekiplerine haber verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görev yapan polis ekipleri valiz çevresinde güvenlik önlemi aldı. Alınan güvenlik önleminin ardından olay yerine bomba imha uzmanı geldi. Bomba imha uzmanının talimatları yönünde valiz çevresindeki park halinde bulunan araçlar kaldırılırken, bölgeye yakın noktada bulunan vatandaşlar uzaklaştırıldı. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından valize fünye yerleştirildi. Fünye yardımıyla patlatılan valiz içerisinden kıyafet ve ilaç çıktı.
Şüpheli valizin patlatıldığı sırada havalimanında bulunan Ali Yılmaz isimli bir vatandaş,’’ Yolcularımızdan birisi çantasını burada unutmuş. Arkadaşlarımız ihbarda bulunmuş. Çanta sahipsiz olduğu için bomba şüphesiyle ihbar etmişler. Polisler buraya geldi. Giriş - çıkışlar durduruldu. Güvenlik önlemi aldılar. Fünyeyle patlattılar. Çanta boş çıktı. Elbiseler ortalığa yayıldı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı’’ ifadelerini kullandı.
Şüpheli valizin fünyeyle patlatıldığı sırada Sabiha Gökçen Havalimanı’na giriş ve çıkışların durdurulduğu öğrenildi. Kontrollü patlamanın ardından havalimanına giriş ve çıkışların normale döndüğü belirtildi.