Zonguldak’ta sahte kimlikle GSM bayilerinden çıkardıkları hat üzerinden cep telefonu alıp düşük fiyatlara satan 2 kadın yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri alınan istihbarat sonucu Türkmenistan vatandaşı M.S. (31), Kars nüfusuna kayıtlı C.P.’yi (26) gözaltına aldı. İstanbul’dan Zonguldak’a gelen iki kadın, bir bayiden hat üzerine cep telefonu aldıkları sırada suçüstü yakalandı. Yapılan aramada kadınların üzerlerinde üç adet sahte kimlik çıktı. Türkmenistan uyruklu M.S.’nin üzerinde ise sahte ikamet izin belgesi çıktı. Kadınların; sahte kimlikle GSM operatörünün bayisine giderek faturalı hat alıp hat üzerine telefon alıp sattıkları ortaya çıktı. İki kadının Karabük, Kastamonu, Kocaeli ve Kütahya illerinde de aynı yöntemi kullandıkları, sahte kimlikle hat çıkartıp hat üzerinden telefon aldıkları öğrenildi.
Hat üzerinden satın aldıkları telefonları düşük fiyata sattıkları öğrenilen iki kadın, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince yapılan takip sonucu yakalandı.
Sorgu için Zonguldak emniyetine götürülen M.S. ve C.P., emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na götürüldü. Mahkemeye sevk edilen M.S. ve C.P., “resmi belgede sahtecilik”, kamu kurum ve kuruluşların adını kullanma yöntemiyle “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. Polisin işyerlerindeki güvenlik kameralarını inceleyerek tespit ettiği M.S. ve C.P., sevk edildikleri nöbetçi mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol yöntemiyle serbest bırakıldı.