Konya’da, 31 kişiye sahte özürlü raporu düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 1’i kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte özürlü raporu düzenleyerek devleti 550 bin lira zarara uğratan bir şebekeye yönelik iki gün önce operasyon düzenlemişti. Operasyonda, örgütün lideri bir devlet hastanesinde çalışan ve temizlik görevlisi olduğu öğrenilen H.İ.’nin de aralarında bulunduğu 1’i kadın 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında aynı hastanede taşeron işçi olarak çalışan sekreter ve güvenlik görevlilerinin de olduğu öne sürüldü. Emniyetteki sorguları tamamlanan 9 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Şebekenin düzenlediği sahte rapor sayesinde, 18 kişinin malulen emekli olduğu, 2 kişinin engelli öğretmen olarak atandığı, 2 kişinin engelli vergi indiriminden yararlandığı, 6 kişinin sadece rapor aldığı ve şu ana kadar herhangi bir işlem yapmadıkları ileri sürüldü.