Adana’da kendisini polis olarak tanıtıp PKK tehdidiyle 8 kişiden yaklaşık 170 bin lira para dolandırdığı ileri sürülen şahsa hesap numaralarını kullandırarak yardım ettiği öne sürülen 4 kişi ile hesap sahiplerini bulduğu iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’ndeki PTT şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ağrı’dan bir vatandaşı telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, mağdur vatandaşa kimliğinin PKK’nın eline geçtiğini söyleyerek korkutup Hüseyin O.’nun (62) adına Adana’daki PTT Adliye Şubesine 13 bin 570 lira yatırmasını sağladı. Vatandaş daha sonra dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. Ağrı polisi harekete geçip hesaba bloke koydurduktan sonra Adana polisi ile irtibata geçti.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, harekete geçerek, PTT şubesinde hesap sahibi Hüseyin O. ile birlikte Hanifi E. (21), Hakan İsmail A. (30) ile Yusuf A.’yı (46) gözaltına aldı.
Yapılan incelemede bu şahısların hesaplarına Ağrı, Aydın, Kocaeli, Batman gibi illerden 8 kişinin yaklaşık 170 bin lira para yatırdığı belirlendi.
Gözaltına alınan zanlılar Talip I. (43) isimli bir şahsın yanlarına gelerek, "Benim hesabıma para yatacak hastam var çok acil yatması gerekiyor ancak hesaplarımda bloke var. Bana yardımcı olur musunuz size de yatan paradan 200 lira veririm" dediğini, bu nedenle yardımcı olmak için hesaplarını kullandırdıklarını ileri sürdü.
Polis bu ifade üzerine Talip I.’yı gözaltına aldı. Zanlı Talip I. suçlamaları kabul etmedi.
Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.